brandpunt+
brandpunt+

Zeg, die tatoeage van je, wat betekent die?

Door Babs Assink - in Brandpunt+

Wat is het verhaal achter de tattoo? We vroegen ’t aan de 23-jarige Manon Jans, werkneemster bij de Wibra in winkelcentrum ‘In de Hoven’.

Onlangs zaten we als pop-up redactie een dagje in Delft. Waarom we dat doen, lees je hier.

Ik zag je achter de kassa staan. Twee grote tatoeages op je onderarm. Een babyvoet?

“Ha! Daar krijg ik vaker reacties op als ik aan het werk ben. Ja, Djayden Noah, mijn kind, geboren toen ik twintig was. Met een print van zijn babyvoetje. Ik heb ‘m laten zetten bij een bevriende tatoeëerder thuis kort na zijn geboorte. De komst van Djayden was ongepland, en mijn hele leven veranderde volledig. Ik woon nu met hem bij mijn ouders.”

En je hebt een tatoeage achter je oor?

“Ja, de letter ‘m’. Gekregen van mijn moeder toen ik achttien werd. Het was mijn eerste tatoeage, dus ik wilde hem op een plek die niet zo zichtbaar was."

En die enorme op je rechteronderarm – wat betekent die voor je?

“Die heb ik laten zetten toen het uitging met de vader van mijn kind. Ik was niet gelukkig met hem, wilde het anders gaan doen. Deze tattoo staat voor vrijheid en geluk. Hij is nog niet af, ik wil mijn hele arm vol in deze stijl. Zo uit ik dingen die ik moeilijk vind om te bespreken. Deze tattoo is mijn manier van zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, je komt er altijd sterker uit..’”