profiel
profiel

Tweede Kamer schaart zich achter manifest Hugo Borst

Door René van Beek - in Brandpunt

Goed nieuws voor Hugo Borst en Carin Gaemers.

Alle politieke partijen spraken vandaag steun uit voor een motie van de PVV om het manifest over de ouderenzorg te omarmen. De regering wordt verzocht voor 9 januari de Kamer te informeren over hoe zij invulling gaat geven aan de tien punten van het manifest. Sinds Hugo Borst en Carin Gaemers in oktober met hun, inmiddels veelbesproken, manifest naar buiten kwamen, gaven zo’n 104.000 Nederlanders een steunbetuiging. Daar hoort nu ook de volledige Kamer bij.

Met het het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ strijden Borst en Gaemers voor betere verpleegzorg voor ouderen. Volgens hen zijn te veel verpleeghuisbewoners door een gebrek aan aandacht veroordeeld tot een monotoon bestaan. Zo moet er meer personeel komen en moet het onderwerp worden ‘gedepolitiseerd’.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn vindt de motie "een bemoedigend signaal en een goede en een sterke boodschap". Hij willigt het verzoek uit de motie dan ook graag in, al voegt hij eraan toe dat er over de precieze uitwerking nog verschillend gedacht kan worden.

Brandpunt zond afgelopen dinsdag een profiel uit van initiatiefnemer Hugo Borst. Waar komt de gedrevenheid van deze voetbaljournalist vandaan?